Színkeverő – Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása program HU07-0193-B2-2016

A kulturális és a művészeti sokszínűség előmozdítása az európai kulturális örökségen belül (Program Area 17), a fenntartható helyi közösségek támogatása és a társadalmi kohézió erősítése az EGT Finanszírozási Mechanizmus fontos célkitűzése Magyarországon és 14 támogatott országban. Az EGT Alap Norvégia,Izland és Liechtenstein, mint donor országok által létrehozott finanszírozási mechanizmus. A három ország népességi és gazdasági súlya arányában járul hozzá a támogatási alaphoz. Magyarország az EGT Finanszírozási Mechanizmus keretéből 70,10millióeuró támogatásban részesül.Ezen összegből 1,7 millió euró áll rendelkezésre jelen felhívásra vonatkozólag.Magyarország kulturális öröksége nemzetközi összehasonlításban is rendkívül gazdag, elemei nemzeti és helyi identitásunk meghatározó részét képezik, alapvető fontosságúak a jólét és a gazdasági kilátások szempontjából, valamint jelentős hozzáadott értéket képviselnek a gazdasági növekedés és munkahelyteremtés terén. Ezen célok támogatásához kíván hozzájárulni az EGT Finanszírozási Mechanizmus.A programterület további célja, hogy a kulturális és a művészeti sokszínűség előmozdításán túlműködő kapcsolatok épülhessenek ki a Magyarországon kulturális és/vagy a romákat felzárkóztató területeken tevékenykedő szervezetek és a donor országokban –Norvégia, Izland,Liechtenstein –található hasonló szervezetek között. 

Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása program HU07-0193-B2-2016

Roma és nem-roma interkulturális párbeszéd elősegítése (B2) programterület

Projekt összköltsége: 30 193 070 Ft

Támogatás összege: 27 173 745 Ft

Megvalósítás: 2016. 06.01. – 2017. 04.15.

Kedvezményezett:

Múzeumbarátok Köre Alapítvány

6500 Baja, Deák Ferenc utca 1.

Partnerek:

Csácsé Rom Cigány Kulturális Egyesület

http://csacserom.hu/

Dél-Bácskai Esély Egyesület

http://dbee.hu/index.php

2016.06.08-án, az ÚÁMK Felvégi Tagintézményében, a Sükösdi Általános Iskolában és Szeremlén a Vidéki ÖkoPortán indult útjára az a pályázat, amelyben lehetőséget kívánunk nyújtani az alkotás öröméhez,a tehetség kibontakozásához, a játszva tanulás élményéhez.

A Múzeumbarátok Köre Alapítvány-mint pályázó, a Norvég Alap támogatásával- a Színkeverő projekt során több mint négy helyszínen, három általános iskolával és a Csácsé Rom valamint a Dél-Bácskai Esély Egyesülettel, mint hivatalos partnerekkel együttműködve olyan- több, mint fél évig tartó programsorozatot kíván megvalósítani, amelyben a tánc, a képzőművészet, a dramatizálás, a fotóművészet, különböző népi mesterségek tanulása lesz az a közös nyelv, amelyet bármely gyermek egyaránt jól alkalmazhat „interkulturális párbeszéd”-e során: ahol megszólíthatja az önmagában rejlő generációkon átívelő fafaragót, táncost, színjátszót, illetve párbeszédbe elegyedhet az őt terelgető, tanító művésszel, tanárral, szakemberrel és társaival egyaránt.

Tekintse meg Színkeverő galériánkat ide kattintva.

A Színkeverő projekttel kapcsolatban kíváncsiak voltunk a pályázatban résztvevő partnereink és a kedvezményezett gyermekek véleményére, visszajelzéseik megismerésével, javaslataik megfontolásával, észrevételeik mérlegelésével segítenek nekünk a következtetések levonásában, a pályázaton túli konstruktív együttműködés fenntartásában. 
Itt olvasható a kérdőív és itt az értékelése.

Megszakítás